نشست خبری کنگرهی سه روزهی بیماری مزمن کلیه و تازههای آن/دکتر عباسی: بیماری مزمن کلیه بار مالی و انسانی بسیار زیادی بر جوامع تحمیل میکند
دکتر محمدرضا عباسی در نشست خبری کنگره سه روزهی بیماری مزمن کلیه و تازههای آن از دیابت، چاقی و فشار خون به عنوان عوامل خطر نارسایی کلیه یاد کرد.

نشست خبری کنگره سه روزهی بیماری مزمن کلیه و تازههای آن، روز چهارشنبه 24 خرداد 91 با حضور دکتر سید منصور گتمیری، معاون آموزشی مرکز تحقیقات نفرولوژی دانشگاه و دبیر علمی کنگره و دکتر عباسی، معاون اجرایی این مرکز و دبیر اجرایی کنگره در سالن جلسات مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) برگزار شد.
دکتر عباسی در این نشست با بیان اینکه اخبار این کنفرانس مطبوعاتی به اطلاعرسانی بیشتر به توده مردم کمک خواهد کرد از بیماری مزمن کلیه به عنوان یک بیماری مهم در جامعه یاد کرد و گفت: این بیماری به صورت پنهان در جامعه در حال پیشرفت است و متاسفانه خیلی از بیماران زمانی که برای آزمایشهای عمومی به پزشکان مراجعه میکنند در فهرست آزمایشهای آنان آزمایش مربوط به عملکرد کلیه درخواست نمیشود و این باعث میشود که بیمار مدتها با وجود مشکل در بدنش به علت اینکه دیر تشخیص داده شده دچار آسیبهای جدی شود.
دبیر اجرایی کنگره سه روزهی بیماری مزمن کلیه و تازههای آن در ادامه گفت: سخنرانان این کنگره از همکاران نفرولوژیست بیمارستان امام خمینی و همکارانی که از این بیمارستان فارغ التحصیل شده اند و الان در سراسر کشور مشغول آموزش دانشجویان و درمان بیماران هستند، دعوت شدهاند.
وی با اشاره به اینکه که بحث اصلی کنگره امسال، بیماری مزمن کلیه است گفت: این مباحث با توجه به علاقهمندی و توانمندی همکاران در این زمینه تقسیم شده و هر سخنران مبحثی را باز و مطرح میکند؛ در کنار سخنرانیها نیز دو جلد کتاب مفصل و مبسوط که همهی این مباحث در آن منتشر شده در زمان برگزاری کنگره توزیع میشود که آنهم میتواند منبع علمی غنی برای همکاران پزشک و رشتههای مرتبط باشد.
دکتر عباسی افزود: هدف ما از بحثهای سالانه کنگره، تجدید نکات قدیمی و بهروز کردن معلومات خودمان و همکارانمان است.
همچنین اطلاع رسانی نکات جدید عرصه علمی، درمانها و داروهای جدید و نیز روشهای نو برای جلوگیری از پیشرفت این بیماری از دیگر اهداف مرکز است.
وی در ادامه با بیان اینکه بیماری مزمن کلیه بار مالی و انسانی بسیار زیادی بر جوامع تحمیل میکند گفت: این بیماری در نهایت به بیماری نارسایی پیشرفته تبدیل و منجر به دیالیز یا پیوند کلیه خواهد شد و هزینهها و گرفتاریهای فراوانی را به فرد و جامعه وارد میکند.
دکتر عباسی به آمارها هم اشاره کرد و گفت: آمارها مختلف است اما بین یک تا دو در هزار نفر جمعیت ایران و تقریبا بیش از 70 هزار تن مراحل پیشرفته این بیماری را دارند.
دبیر اجرایی کنگره از دیابت، چاقی و فشار خون به عنوان ریسک فاکتورهای خطر برای این بیماری یاد کرد و گفت: با توجه به شیوع این بیماری در ایران، آمار به مراتب بالاتر از این عدد است و اگر بخواهیم وارد آن شویم ممکن است باعث نگرانی جامعه شویم اما همین قدر که بدانیم کسانی که بیماریهایی مثل دیابت، چاقی و فشار خون دارند باید بیشتر مورد توجه قرار گیرند تا دچار نارسایی پیشرفته کلیه نشوند و بتوانیم در مراحل اولیه آن را کنترل و از هزینههایی که بر جامعه تحمیل میکند جلوگیری کنیم و سالهای مفیدی را که از زندگی یک انسان میتواند بگیرد به حداقل برسانیم و عوارض را کم کنیم کار بزرگی کردهایم.
دکتر عباسی همچنین از برنامه ریزی برای انجام اولین مورد پیوند همزمان قلب و کلیه به یک بیمار در مجتمع بیمارستانی امام خمینی خبر داد.
وی با ابراز امیدواری از اینکه این کنگرهی سه روزه دستاوردهای مثبتی برای همکاران پزشک داشته باشد افزود: در این کنگره 56 مقاله دریافت شده که ضمن انتشار، همهی آنها به عنوان سخنرانی پذیرفته شدهاند.
دکتر عباسی با بیان اینکه بخشی از مباحث این کنگره مباحثی است که کمتر به آن پرداخته شده افزود: یکی از این مباحث افزایش سن بر عملکرد کلیه یا روند پیری است که بحث خیلی مهمی است زیرا وقتی سن انسان بالاتر میرود ارگانهای بدن شروع به تحلیل میکند. همچنین از سخنرانی مهم دیگر بیومارکرهای جدید CKD است که ما توجه بیشتری به آن داریم.
وی با اشاره به وظایف کلیه در بدن گفت: وظیفه اصلی کلیهها تصفیه خون از مواد سمی است. وظیفه دیگر آن تنظیم میزان فشار خون بدن است. همچنین تولید هورمون اریتروپویتین که خونسازی را در مغز استخوان فعال میکند و تولید هورمونی که وظیفهاش ساختن ویتامین د است توسط کلیه انجام می شود ضمن اینکه PH بدن و میزان ورود و خروج آب را تنظیم میکند. زمانی که کلیهها شروع به آسیب میکنند این عملکردها به تدریج دچار اختلال و منجر به کم خونی میشود که ضعف، بیحالی، تحریکپذیری و عصبانیت از علائم آن است و اگر رسیدگی نشود میتواند به نارساییهای قلبی تبدیل و مرگ فرد شود.
دکتر عباسی با بیان اینکه اکثر افراد در مراحل اولیه بیماری علائم واضحی ندارند گفت: به همین دلیل باید به صورت معمول افرادی که در معرض خطر هستند به طور مرتب آزمایش شوند زیرا در مراحل پیشرفته کار زیادی نمیتوان کرد و فقط باید دیالیز و پیوند انجام شود.
وی افزود: اگر بیماری مزمن کلیه در مراحل اولیه شناسایی شود میتوان با مانورهایی سرعت پیشرفت بیماری را کم کرد و در مراحل ابتدایی بیماری که خیلی علامت ندارد، بیماری را با دارو کنترل میکنیم و فرد میتواند سالها زندگی عادی داشته باشد.
دکتر عباسی هدف اصلی را پیدا کردن بیماری در مراحل اولیه که هنوز کلیهها از حالت نرمال فاصله نگرفتهاند عنوان کرد و افزود:
کسانی سنگ کلیه و یا بیماریهای ژنتیکی مثل بیماری کیستی کلیه دارند و یا کسانی که در معرض داروهای متعدد مثل مسکنها که سم کلیه محسوب میشوند هستند در درازمدت به نارسایی کلیه شدید کلیه دچار میشوند.
وی در ادامه گفت: به طور متوسط 20 درصد مردم فشار خون بالا و 7 تا 8 درصد جامعه دیابت دارند که اگر کنترل نشوند درصد قابل توجهی به سمت نارسایی کلیه پیش میروند بنابراین پزشکان موظفند این بیماران را در سال یکبار از نظر بیماریهای مزمن کلیه اسکرین کنند.
دکتر عباسی همچنین از برنامه ریزی برای پیوند همزمان قلب و کلیه به بیماری با نارسایی پیشرفته این دو عضو در مجتمع بیمارستانی امام خمینی خبر داد.
وی در پایان از حضور خبرنگاران و اطلاعرسانی آنها در این زمینه قدردانی کرد.
توضیح اینکه این کنگره 31 خرداد تا 2 تیر در تالار امام بیمارستان امام خمینی با 13 امتیاز بازآموزی برای گروههای پزشکی برگزار خواهد شد.
منبع: سایت روابط عمومی
ارسال نظر