• تاریخ انتشار : 1401/11/25 - 11:12
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 80
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

دکتر مازیار، رعایت نکات تغذیه‌ای را در جلوگیری از بروز فشار خون و کنترل آن ضروری دانست

دکتر سیما مازیار متخصص نفرولوژی، تأکید کرد مصرف لبنیات کم چرب، میوه و سبزیجات فراوان در پیشگیری ازابتلا به فشار خون و در صورت ابتلا، در کنترل آن بسیار مؤثر است.

سمینار فشار خون صبح روز 22 فروردین 92 پنجمین روز از هفته سلامت و به همت مرکز تحقیقات نفرولوژی دانشگاه در سالن آمفی تئاتر سازمان مرکزی برگزار شد.
دکتر سیما مازیار متخصص نفرولوژی، رعایت نکات تغذیه‌ای را در جلوگیری از بروز فشار خون و کنترل آن ضروری دانست و گفت: در شرایط امروزی رعایت این نکات اندکی مشکل به نظر می‌رسد بیشتر اوقات افراد فکر می‌کنند تغذیه معمول خود را ادامه ‌دهند و برای کنترل فشار خون خود به پزشک مراجعه کرده و دارو استفاده نمایند، متأسفانه انجام این کار بسیار اشتباه است همانطور که می‌دانیم هر دارویی عوارضی دارد.
وی ادامه داد: کنترل فشار خون با دارو، اثر کمتری نسبت به کنترل فشار خون با تغییر سبک زندگی در بیماران دارد.
دکتر مازیار تصریح کرد: دیده شده در بسیاری از افراد که داروهای ضد فشار خون مصرف می‌کنند افت فشار مناسبی در شب  ندارند به طور مثال، در فردی که با دارو فشار خونش 13 شده با فردی که بدون دارو فشار خونش 13 است، تفاوت بسیار است فرد دوم وضعیت بهتری دارد چون در طول شب نیز افت فشار خواهد داشت.
این متخصص نفرولوژی اظهار داشت: وقتی بیماری با فشار خون بالا به پزشک مراجعه می‌کند در مراحل اولیه پزشک باید توصیه‌های تغذیه‌ای ارایه دهد و آگاهی‌های اولیه را به بیمار داده و حتی از بیمار بخواهد که به یک متخصص تغذیه مراجعه کند و بداند که قسمت عمده‌ای از درمان او به تغذیه مناسب بستگی دارد.
وی یکی از مهمترین عوامل تغذیه در بیماران مبتلا به فشار خون را مصرف بسیار کم نمک به میزان 6 گرم در کل غذا عنوان کرد و گفت: بسیاری از مواد غذایی مثل شیر و گوشت به صورت طبیعی دارای نمک هستند ترجیحأ نباید در هنگام خوردن غذا از نمکدان استفاده کرد مصرف زیاد پتاسیم در مواد غذایی مهمترین عامل ابتلا یا تشدید فشار خون است.
دکتر مازیار فست فودها، انواع سس‌ها، کنسروها و نیز بسیاری از غذاها که درهنگام خوردن، شور نیستند ولی دارای نمک هستند را از عوامل ابتلا به فشارخون دانست و گفت: این غذاها نباید استفاده شوند ولی در صورت تمایل هر چندماه یکبار به خاطر تغییر ذائقه و به صورت تفننی اشکالی ندارد.
وی توصیه کرد:‌ افرادی که مبتلا به بیماری فشار خون، دیابت و بیماری مزمن کلیه هستند  بسیار کم، نمک استفاده کنند حتی پنیری که برای صبحانه استفاده می‌شود اگر شور است باید در آب قرار داده شوری آن را گرفته و سپس استفاده کنند همچنین باید از نانی استفاده ‌کنند که بی‌نمک یا کم نمک باشد.
دکتر مازیار مصرف لبنیات کم چرب، میوه و سبزیجات فراوان را در پیشگیری ازابتلا به فشار خون و در صورت ابتلا در کنترل آن موثردانست.
وی در پایان گفت: افراد نباید رژیم دلخواه خود را داشته باشند و بدون تجویز پزشک از مکمل‌های کلسیمی و ویتامین D استفاده کنند بر اساس مطالعات متعددی که در دنیا انجام شده این مکمل‌ها هیچ اثری بر روی کنترل فشار خون ندارند بلکه فقط خوردن کلسیم، ویتامین D و پتاسیم در مواد غذایی مؤثر هستند.
منبع: سایت روابط عمومی

  • کد خبر : 226248
کلمات کلیدی
ایرج نعمتی
تهیه کننده

ایرج نعمتی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *