دکتر کشاورز مصرف بی رویه غذاهای آماده را عامل چاقی و افزایش فشارخون دانست
مدیر گروه تغذیه بالینی دانشگاه تاکید کرد؛ غذاهای فست فود و آماده چاشنی، نمک و روغن زیادی دارند که عامل اصلی فشار خون و افزایش وزن در افراد هستند که بهتر است از مصرف اینگونه مواد غذایی پرهیز شود.
دکتر سید علی کشاورز مدیر گروه تغذیه بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به 7 آوریل که هر سال روز جهانی بهداشت نامگذاری شده است و با 18 فروردین در ایران هماهنگ است؛ اظهار داشت: معمولاً وقتی افراد چاق می شوند خطر بالا رفتن فشار خون در آنها وجود دارد، که افراط در دریافت نمک طعام عامل این فشار خون بالا هم می تواند باشد.
وی گفت: توصیه ای که ما به افرادی که دارای فشار خون بالا هستند داریم این است که در مرحله اول دریافت نمک را محدود کنند یا اگر فشارخون بالای 16 دارند اصلاً نمک به غذا اضافه نکنند به این دلیل که انواع مواد غذایی که ما به طور طبیعی استفاده می کنیم خودشان نمک دارند و آنچه نیاز ما است از این طریق تامین می شود.
دکتر کشاورز یادآور شد: مواد غذایی از جمله؛ "سبزی، کرفس، کنگر، ریواس، چغندر(لبو)،شلغم، هویج، اسفناج به طور معمول سدیم بالایی دارند که برای افرادی که فشار خون بالا دارند باید حذف و یا مصرف آنها محدود و کم شود، گذشته از آن افرادی که فشار خون دارند دچار اضافه وزن یا چاقی نیزهستند که لازم است وزن خودشان را با گرفتن رژیم هایی که برای کاهش وزن توصیه می شود و یا افزایش فعالیت بدنی تعدیل کنند.
وی افزود: برای کاهش وزن معمولاً توصیه میشود که قند، شکر و مصرف مواد نشاسته ای را تا حدودی کم و محدود کنند و مصرف چربیها مخصوصاً چربی های اشباع حذف شود و از روغن مایع محدود استفاده شود و همچنین داشتن فعالیت بدنی مرتب بین نیم تا یک ونیم ساعت در روز به کم کردن اضافه وزن و چاقی کمک بسزایی خواهد کرد.
دکتر کشاورز تاکید کرد: ما کشوری هستیم در حال گذار از تغذیه، یعنی داریم رفتار سنتی پدران ومادران را فراموش کرده و با یک سری رفتارهای غلط آنها را جایگزین میکنیم که تاثیرآن را مستقیم بر روی سلامتی حس می کنیم به طور مثال؛ نان، پنیر، مغز گردو و شیر جایگزین شده با چیپس، کیک و ساندیس که صبحانه نمیخوریم غافل از اینکه کیک و بیسکوییت اغلب با روغن جامد درست میشود و این روغن های جامد اثرات خیلی بدی دارد و این مشکل سرطان و مشکلات قلبی وعروق را زیاد میکند.
مدیر گروه تغذیه بالینی دانشگاه ادامه داد: غذاهای فست فود چاشنی و نمکشان زیاد است برای اینکه با هر ذائقه ای پسندیده شوند روغن و نمک زیادی در پخت آن استفاده می شود که باید در مصرف این دسته از غذاها خودداری کرد که بهتر است اصلاً مصرف نشوند.
وی گفت: مهمترین نکته این است که؛ قبل از اینکه ما به مشکل فشار خون و یا اضافه وزن و چاقی مبتلا شویم رفتارهای تغذیه ای را تعدیل کنیم سعی داشته باشیم؛ سه وعده غذا مصرف کنیم حذف یک وعده غذا باعث ولع در وعده های غذایی بعدی و خورده خوری میشود.
وی گفت: ما اغلب افراد چای خوری هستیم گاهی در طول روز پنج تا ده فنجان چای مصرف می کنیم که خود استفاده از این چای و قند زیاد می تواند اثرات جبران ناپذیری بر سلامت افراد داشته باشد که باعث افزایش وزن و چاقی شود.
وی در خاتمه توصیه کرد؛ باید از میوه ها با کالری کمتر و سبزی های آبپز استفاده کنیم، سالاد بدون سس و سبزی خوردن را سر سفره همیشه داشته باشیم و از مصرف زیاد نان و برنج نیز پرهیز کنیم.
منبع: سایت روابط عمومی
ارسال نظر